Home

Start bouw Brede Bossche School Nieuw Zuid

Maandag 17 oktober is op feestelijke wijze officieel de bouw gestart van de Brede Bossche School Nieuw Zuid. Samen met kinderen van Kindcentrum De Vlindertuin hebben wethouder Bart Eigeman en Henk Roozendaal, directeur BrabantWonen ’s-Hertogenbosch de eerste stenen gelegd van deze nieuwe energiezuinige BBS.

Peuters en kleuters van Kindcentrum de Vlindertuin luidden de officiële handeling in met een welkomstdans en boden de wethouder hun eigen “bouwwerk” aan van hun nieuwe toekomstige locatie. Onder aanvoering van Maartje van der Lee, ambassadeur van het Wijktheater, werd vervolgens op de bouwplaats het officiële startsein gegeven door Ashley de Lobel, Amy Kuipers en Sufiyen Abbas, drie kinderen van het Kindcentrum de Vlindertuin, die samen met de wethouder en de directeur van BrabantWonen, de eerste stenen legden.

Een energiezuinige en gezonde leeromgeving
In de Meerendonk, op de grens met de Gestelse Buurt, bouwt woningcorporatie BrabantWonen is door de gemeente ’s-Hertogenbosch gevraagd om een gezonde, energieneutrale Brede Bossche School (BBS) te ontwikkelen. De BBS Nieuw Zuid wordt gebouwd volgens het concept Passief Bouwen in combinatie met het Frisse Scholen concept. Dit houdt in dat het gebouw bijzonder energiezuinig is en een gezonde leeromgeving biedt. Het ontwerp is van Compen Architecten en de bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Vannel. De BBS Nieuw Zuid wordt eind 2012 opgeleverd en begin 2013 in gebruik genomen.

Bruisend hart in de wijk
BBS Nieuw Zuid wordt het centrale ontmoetingspunt van huidige en nieuwe bewoners uit de Gestelse Buurt en de Meerendonk, die tezamen de nieuwe wijk Nieuw Zuid vormen. Het is dé plek waar wijkbewoners, jong en oud, en beroepskrachten samenwerken en elkaar ontmoeten onder één dak. Een plek met kansen en uitdagingen voor kinderen en hun opvoeders. In de BBS Nieuw Zuid wordt het Kindcentrum De Vlindertuin gehuisvest met daarin een basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang. Daarnaast komen er onder meer een schoolbibliotheek, het Computerhuis, een gymzaal en een wijkcentrum.

Curacao; een zonovergoten vakantiebestemming!

curacao;_een_zonovergoten_vakantiebestemming!.jpg

In Nederland zijn we lang niet altijd gezegend met zonnig zomerweer en daarom gaan we met zijn allen meteen naar buiten als het zonnetje zich laat zien. En als de zon niet naar ons komt, gaan wij toch gewoon naar de zon? Curacao is de ultieme vakantiebestemming als je een beetje zon wil ‘tanken’. Je vindt er parelwitte stranden met wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee met kristalhelder water en een schitterende onderwaterwereld. In de levendige hoofdstad Willemstad, met de kleurrijke huisjes hangt een relaxed sfeertje en in het binnenland kun je een prachtige natuur ontdekken, bijvoorbeeld tijdens een spannende jeepsafari. Kortom, Curacao is een eiland om verliefd op te worden!

Luieren, actie en feest

Wil je lekker luieren en zonnebaden op  het strand, kom je liever in actie of ga je vooral om de hippe beachparty’s? Of wil je misschien een combinatie van dat alles. Het maakt niet uit, als het maar zonnig is! In zo’n 9 uur vlieg je naar Curacao en kun je zelf ontdekken welke schatten het Caribische eiland te bieden heeft. Wil je goed voorbereid op vakantie naar Curacao? Wij hebben deze website ontdekt waar je alles kunt lezen over dit paradijselijke eiland, een beetje Nederland in de Cariben. Beleef alvast volop voorpret door je in te lezen over een zonvakantie op Curacao, wat er allemaal op het eiland te doen en te zien is en natuurlijk over waar de mooiste stranden zijn. Bon Bini (welkom) op Curacao!

 


Lanzarote steeds populairder

lanzarote_steeds_populairder.jpg

Steeds meer toeristen ontdekken de pracht van Lanzarote. Het eiland heeft dan ook veel te bieden; heerlijke stranden met een hoog ‘bounty-gehalte’ een schitterende natuur, een lekker ontspannen sfeertje en, voor ons Nederlanders natuurlijk het belangrijkste, het altijd heerlijke weer! Daarnaast is er ook genoeg te vinden aan stedelijk vertier; de steden barsten van de gezellige terrasjes, uitstekende restaurants en heel veel leuke winkels.

Daarom wordt een vakantie Lanzarote steeds populairder

Dat alles bij elkaar heeft er aan bijgedragen dat het Canarische eiland steeds meer positief bekend is geworden. Er zijn steeds meer reisorganisaties die mooie all-in vakanties in de aanbieding hebben en ook de mogelijkheid bieden om op Lanzarote te overwinteren. Het eiland heeft zich daar weer op ingesteld en heeft tegenwoordig veel meer activiteiten voor overwinteraars. 

Ligging

De Canarische Eilanden zijn vulkanische eilanden en zijn Spaans grondgebied. Lanzarote ligt zo’n 100 kilometer van de kust van  Marokko en het is ongeveer 4,5 uur vliegen vanaf Nederland. Het eiland heeft een vulkanisch landschap en is over het algemeen vrij kaal maar vertoont indrukwekkende stillevens. Belangrijke toeristische trekpleister is het Nationaal Park Timanfaya.

Op deze website kun je meer lezen over Lanzarote en zelf ontdekken waarom het zo populair is!


Een verslag maken; hoe doe je dat?

een_verslag_maken;__hoe_doe_je_dat?.jpg

Een verslag maken van een boek, film of gebeurtenis is een goede manier om de lezer kort en krachtig te vertellen waar het boek of de film over gaat, of wat er tijdens de gebeurtenis plaatsvond. Het is dé manier om de essentie van iets over te brengen. Er zijn vele situaties waarbij het handig om een verslag te kunnen schrijven, zoals bijvoorbeeld bij het sturen van een brief aan een bedrijf als u ergens een klacht over heeft.

Een verslag maken; de opbouw

Kort gezegd, moet een verslag bestaan uit een inleiding, de hoofdinhoud en een conclusie of afsluiting. In de inleiding omschrijft u in het kort waar het verslag over gaat, vervolgens zet u de details uiteen in de hoofdinhoud en met een conclusie of afsluiting maakt u er een mooi, sluitend geheel van. De kunst van het schrijven van een goed verslag is de lezer in de ban brengen van het onderwerp, dit kan door wat pit of humor toe te voegen. Een boekverslag bijvoorbeeld zou u zodanig kunnen schrijven dat uw lezer het boek zelf graag wil gaan lezen.

Wilt u leren om een goed verslag te schrijven? Op deze website over een verslag maken staat precies hoe u het aan moet pakken.


Hoe zit het met de tarieven wegenbelasting

hoe_zit_het_met_de_tarieven_wegenbelasting.jpg

“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”. Waren we daar maar van overtuigd… Voor velen is het belastingstelsel een systeem waar men niet veel van snapt. Neem nou de wegenbelasting; Jan in Limburg heeft precies dezelfde auto als Piet in Noord Holland en toch betalen ze niet hetzelfde bedrag. Hoe zit dat nu precies met de tarieven wegenbelasting?

Hoe worden de tarieven wegenbelasting bepaald?

Iedereen in Nederland die een auto bezit, moet wegenbelasting betalen. Dat is noodzakelijk om de wegen te onderhouden en in goede staat te houden. Het bedrag dat u aan wegenbelasting moet betalen bestaat uit 2 delen; de hoofdsom die wordt vastgesteld door de Rijksoverheid op basis van eigenschappen (zoals het gewicht en soort brandstof) van het voertuig. Het andere deel bestaat uit de provinciale opcenten die per gemeente verschillen. De gemeente waar u woont mag zelf de hoogte van deze opcenten bepalen, echter wel met een door de overheid bepaalde bovengrens.

Tarieven wegenbelasting uitrekenen

U kunt zelf het bedrag uitrekenen dat u aan wegenbelasting zal/zou moeten betalen. Dat kan met behulp van het kentekennummer van de auto. U kunt dat bijvoorbeeld doen op deze website over tarieven wegenbelasting. Op de site staat alle informatie over de tarieven en kunt u uw kenteken opgeven om een berekening te maken.


Terug naar buiten met een elektrische driewieler fiets

terug_naar_buiten_met_een_elektrische_driewieler_fiets.jpg

Elektrische driewieler fietsen voor  volwassen zie je steeds vaker in het straatbeeld en eigenlijk is dat niet zo vreemd, want het is een ideaal hulpmiddel voor mensen die minder goed bewegen en die toch niet steeds thuis achter de Geraniums willen zitten.

Niet meer fietsen?

Bent u, terwijl u toch altijd actief geleefd heeft, de laatste tijd minder stabiel of heeft u een lichamelijke beperking? Dan is het best voor te stellen dat u niet meer durft te fietsen omdat u bang bent te vallen en iets te breken. Toch is de beslissing om uw tweewieler de deur uit te doen vaak het begin van negatieve spiraal. Omdat u daardoor minder beweegt, wordt u minder sterk en gaat uw conditie sneller achteruit. Bewegen is enorm belangrijk voor een goede gezondheid en een soepel lichaam. Daarnaast is ook het psychische aspect een factor die niet onderschat moet worden. Alleen al het idee van ‘ik kan niet meer fietsen’ werkt als een negatieve katalysator en is voor sommige mensen zelfs de aanleiding om weg te zakken in een depressie.

Terug naar buiten

Met een elektrische driewieler voor volwassenen kunt u met groot gemak tóch naar buiten, lekker bewegen en onder de mensen komen. Dankzij de 3 wielen is het rijwiel veel stabieler en zult u niet meer vallen en dankzij de elektrische trapondersteuning komt u altijd thuis, ook als u te moe bent om te trappen. Ook een brug of een stuk dat heuvelopwaarts gaat is dan geen probleem meer.

Lees alles over elektrische driewieler fietsen voor volwassen op deze website.