Huurders At Home in Zuid ontvangen sleutel

Nog geen jaar na de start bouw tekenen dinsdag 29 maart de huurders het contract voor hun nieuwe woning in de Meerendonk. Hiermee komt het einde van de bouw van het nieuwbouwproject At Home in Zuid in zicht. Eind mei zijn naast de huurwoningen ook alle koopwoningen opgeleverd.

Dinsdag 29 maart 2011 worden de nieuwe huurders door medewerkers van BrabantWonen verwelkomd in lunchcafé In de Roos aan de Zuiderparkweg 282. Onder het genot van koffie en een Bossche Bol ontvangen de mensen informatie over hun nieuwe woning, krijgen zij de sleutel en worden de huurcontracten ondertekend. Uiteindelijk zijn vijf woningen naar bewoners uit de Gestelse buurt gegaan, die voorrang hadden op dit project.

At Home in Zuid
Het nieuwbouwproject At Home in Zuid bestaat in totaal uit 10 huurwoningen en 66 koopwoningen. Eind mei 2010 is BAM Woningbouw met de bouw gestart. At Home in Zuid is een ontwikkeling van woningcorporatie BrabantWonen en projectontwikkelaar AM Zuid.

Nieuw Zuid
Achter de Gestelse buurt komt de nieuwbouwwijk de Meerendonk met 262 woningen. Naast woningen wordt hier ook de Brede Bossche School Nieuw Zuid gebouwd. De Meerendonk en de Gestelse buurt vormen samen Nieuw Zuid. BrabantWonen, gemeente ’s-Hertogenbosch, welzijnsonderneming Divers en projectontwikkelaar AM werken hier samen aan deze wijkontwikkeling. Hierbij worden diverse functies onder handen genomen: wonen, leren, werken en de publieke ruimte. Met de komst van de Meerendonk wordt een kwalitatieve impuls gegeven aan de Gestelse buurt, waarmee het leefklimaat in dit deel van `s-Hertogenbosch wordt verbeterd. Naar verwachting is de nieuwbouwwijk Meerendonk in 2016 gereed.