De renovatie

De renovatie in de gestelse buurt ligt al weer een tijdje achter ons. Voor velen was het een rot tijd met veel ongemakken,maar de buurt is er wel door opgeknapt.
In de zijstraten van de Guido Gazellelaan zijn mooie schuttingen geplaatst waardoor de tuin van de bewoners een stukje groter is geworden, omdat de schuttingen in een mooie rechte lijn moest komen.
Mede daardoor dachten sommige bewoners, leuk zo’n stukje er bij zet ik er een mooi schuurtje op
of kan ik mooi mijn vogelkooi een stukje groter maken of andere dingen die mensen in hun tuin graag willen veranderen.
Maar deze bewoners moeten nu hun aangebouwde schuurtjes en andere aanbouw weer afbreken.
Want wat bleek nu,er mogen daar geen schuurtjes of andere aanbouw gebouwd worden.
Zelfs een bewoner die daar een lamp op had gehangen kreeg te horen dat deze ook verwijderd moest worden.
Dit werd hun medegedeeld door twee werknemers van Brabant Wonen die vooraf al foto’s hadden genomen van deze aanbouwen.
Ik hoorde per toeval over deze kwestie en ben mij er verder in gaan verdiepen.
Ik heb verschillende bewoners gesproken die met deze problemen zitten.
En uit deze verhalen blijkt dat de meeste bewoners er niets van snappen en vragen zich af wat nu wel en niet mag,dus zou het voor deze mensen wel makkelijker zijn als daarover meer duidelijkheid was.
Volgens deze bewoners is daar ook nooit over gesproken.
Het is dan ook erg vervelend voor deze mensen dat zij nu de boel af moeten breken.
Het is te hopen dat voor deze bewoners een goede oplossing wordt gevonden.