Het Wijkgesprek met: René Dingen

Vanaf wanneer ben je werkzaam in de Gestelse buurt en waar bestaan jouw werkzaamheden uit?
Ik ben werkzaam in een drukkerij in de gestelse buurt sinds 2002, maar ik zit al ruim 35 jaar in het grafische vak ,de drukkerij is een onderdeel van weenergroep meer specifiek van het leerwerkbedrijf, voor mensen die opnieuw het werkproces willen aangaan.

Wat is jouw taak in de drukkerij?
Begeleiden van de mensen, leren omgaan met het  werkproces zodat ze leren regelmaat te krijgen in hun dagelijkse leven in verband met werk en sociale omgang met mensen Ik vind het leuk om te doen want ik vind het leuk en interessant om met mensen omgang te hebben en bied ze ook graag ondersteuning en een luisterend  oor. Ik doe dat samen met twee andere collega’s

Wat voor een relatie heb je met de Gestelse buurt?
Ik zet het wijkkrantje de Zuiderstem in elkaar door middel van het aan elkaar plakken van de A4tje’s die ik aangeleverd krijg. Vervolgens maak ik daar drukplaten van. Dan druk ik de oplage van ongeveer 800 stuks en tenslotte worden die verzameld, gevouwen en vastgeniet zodat alle mensen in de wijk het krantje netjes ontvangen. Het afleveren van producten vanuit een drukkerij houdt dus nog wel wat in.

Ben je getrouwd of vrijgezel?
Ik ben al dertig jaar gelukkig getrouwd en heb vijf leuke kinderen. Drie meisjes en twee jongens. Het is een drukke, maar een gezellige boel.

Heb je nog hobbies?
Ik ben graag met de computer in de weer al vanaf 1985, toen begon ik met spelletjes te vertalen naar de Nederlandse taal en maakte de programma’s van groot naar klein en ook sneller ik ben dagelijks op de pc bezig.

Heb je nog favoriete muziek?
Ik hou van symfonische rock. Bijvoorbeeld Pink Floyd en Allan Parsons Project.

Heb je nog een favoriet vakantieland?
Ik ga graag met mijn gezin en familie naar Turkije.

Heb je nog een wens voor de toekomst?
Mijn wens is dat de kinderen een goede en gelukkige toekomst tegemoet kunnen zien.