Een verslag maken; hoe doe je dat?

een_verslag_maken;__hoe_doe_je_dat?.jpg

Een verslag maken van een boek, film of gebeurtenis is een goede manier om de lezer kort en krachtig te vertellen waar het boek of de film over gaat, of wat er tijdens de gebeurtenis plaatsvond. Het is dé manier om de essentie van iets over te brengen. Er zijn vele situaties waarbij het handig om een verslag te kunnen schrijven, zoals bijvoorbeeld bij het sturen van een brief aan een bedrijf als u ergens een klacht over heeft.

Een verslag maken; de opbouw

Kort gezegd, moet een verslag bestaan uit een inleiding, de hoofdinhoud en een conclusie of afsluiting. In de inleiding omschrijft u in het kort waar het verslag over gaat, vervolgens zet u de details uiteen in de hoofdinhoud en met een conclusie of afsluiting maakt u er een mooi, sluitend geheel van. De kunst van het schrijven van een goed verslag is de lezer in de ban brengen van het onderwerp, dit kan door wat pit of humor toe te voegen. Een boekverslag bijvoorbeeld zou u zodanig kunnen schrijven dat uw lezer het boek zelf graag wil gaan lezen.

Wilt u leren om een goed verslag te schrijven? Op deze website over een verslag maken staat precies hoe u het aan moet pakken.